Βασίλης Τσάγκλος

Γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939.
O Βασίλης Τσάγκλος ήταν η «ψυχή» του Δημοτικού Θέατρου Μαραθώνα,
καθώς μετά από δική του προτροπή, ξεκίνησε το θέατρο τις
δραστηριότητες του, το 1989.

Ο Βασίλης Τσάγκλος ήταν εκείνος που δημιούργησε τον πρώτο
πυρήνα του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα. Δίδαξε, σκηνοθέτησε
μέχρι το τέλος, στήριξε σε κάθε θεατρική απόπειρα της ομάδας.

Στην μακρόχρονη πορεία του συμμετείχε σε σημαντικές
θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Οι

Νεότεροι τον θυμούνται από την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στην επιτυχημένη
τηλεοπτική σειρά του Mega, «Στο παρά πέντε».

Ο  Ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος Έφυγε από τη ζωή Σε ηλικία 77 ετών
της 16/2/2017

Φιλμογραφία
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [συνεργάτης Γκεστάπο]
Η Ανταρσία των Δέκα (1970)
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [άνθρωπος κοτζαμπάσηδων]
Εσχάτη προδοσία (1971)
Ο Αρχιψεύταρος (1971)
Ο Εχθρός του Λαού (1972)
Οι Απάνθρωποι (1972)
Μέρες του ’36 (1972) [δεσμοφύλακας]
Ο Θίασος (1975)
Οι Κυνηγοί – The Hunters (1977) [ενωμοτάρχης]
1922 (1978)
Άγγελος (1982) [(πατέρας)]
Άρπα-Colla (1982) [παπα-Γρηγόρης]
Και ο πρώτος ματάκιας (1982) [στρατηγός]
Ρεπό (1982) [στο ταχυδρομείο]
Η Κάθοδος των Εννέα (1983)
Ο Ανθρωπος που το`παιζε πολύ (1983) [Κυριάκος Σβέρκος]
Εδώ Είναι Βαλκάνια (1984)
Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)
Ayna – Ο Καθρέφτης (1984) [μάντης]
Εν πλω (1985) [υπεύθυνος γραφείου]
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Σαράντος]
Πήρες πτυχίο; (1985) [Αλέκος Ντόβης]
Ο Αδέξιος Εραστής (1985)
Made in Greece (1988)
Και δειλός και τολμηρός (1989) [Νικόλας Δρούγκος]
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Διονύσης Δήμας]
Το Φτερό της Μύγας (1995)
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [παπά-Βασίλης]
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997) [θείος Χρήστου]
Τα Ρόδινα Ακρογιάλια (1998)
Το Παιχνίδι της Σκιάς (2001)
Uranya (2006) [(παππούς)]
Ο γιος του φύλακα (2006) [Κώστας]
Καντίνα (2009) [παππούς]

Τηλεόραση

Παράξενος ταξιδιώτης 1972

Βεντέτα 1986
Οι φωτογράφοι 1998
Το παιχνίδια της σκιάς 2001
Μυστικά και λάθη 2003
Αν θυμηθείς το όνειρο μου 2003
7 θανάσιμες πεθερές 2004
Στο παρά πέντε 2005

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρία Κούρτη

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γιώργος Ταλιούρης

Καίτη Αμπάβη