Τάσος Χαλκιάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 1952.
Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1974 με άριστα.
Δάσκαλοί του ο Άγγελος Τερζάκης, ο Γιάννης Σιδέρης, η Μαρία Χορς, η Μαίρη Αρώνη, η Κατερίνα και η Ελένη Χατζηαργύρη. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '70, ενώ από το 1978 - 1990 είναι μέλος του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικές παραστάσεις. Το πάθος του για το θέατρο, τον προέτρεψε στην ίδρυση της Ανώτερης Σχολής Υποκριτικής "Πρώτη Πράξη".

Το 1977 συνεργάζεται με το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ, Κρατική κινητή θεατρική μονάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου για ένα και πλέον χρόνο περιοδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα με τα έργα ׃ ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ του Γουίλιαμ Σαίξπηρ (Μπεμβόλιο), ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ του Γ. Ξενόπουλου (τον ομώνυμο ρόλο), ΧΑΑΝΣ ΚΟΛΧΑΑΣ του Τζόν Σώντερς (Λούθηρος), ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δ. Κεχαήδη, ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ της Ζ. Σαρρή.

Το 1978 ξεκινά την συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο στο οποίο διανύει μία θεατρική πορεία δεκατριών χρόνων, συμμετέχοντας σε περισσότερες από εξήντα παραγωγές κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, ελληνικού και ξένου, σε όλες της σκηνές του Εθνικού καθώς και στην Επίδαυρο.