Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2013

Σοφοκλής Πέππας

Εικόνα
Ο Σοφοκλής Πέππας, είχε διακριτή παρουσία  στο θέατρο, όπου, μεταξύ άλλων είχε εμφανιστεί στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο στους Πέρσες (1999), στον ρόλο του Δαρείου, και στην Αντιγόνη (2002), σε αυτόν του Κρέοντα

Στην τηλεόραση, όπου έλαβε μέρος σε σειρές όπως το Λούνα παρκ, η ΛωξάντραΆφρικα, και αίθουσα του θρόνου.

Στον κινηματογράφο (Η σκόνη που πέφτει, Ένα γελαστό απόγευμα, Το τραγούδι της επιστροφής, Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου, Τεριρέμ και Έναστρος θόλος, μεταξύ άλλων).

Η χαρακτηριστική φωνή του του έδωσε μια θέση στις καρδιές των παιδιών, αφού είχε χαρίσει στον Μπαμπαστρούμφ της δημοφιλούς παιδικής σειράς Στρουμφάκια το δικό του ξεχωριστό ύφος.

Ο Σοφοκλής Πέππας υπήρξε ένας αθόρυβος αλλά ακούραστος εργάτης του ελληνικού θεάτρου. Στη μακρόχρονη διαδρομή του κέρδισε με τη χαμηλόφωνη αλλά ουσιαστική παρουσία του, το ήθος του και την ευγένεια του χαρακτήρα του, τον σεβασμό και την εκτίμηση τόσο των συναδέλφων του όσο και του κοινού"του.

Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο…

Νικήτας Πλατής

Εικόνα
Γεννήθηκε στην Αμοργό το 1912. Ηθοποιός της σκηνής από το 1932 έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το μουσικό έργο Ριρίκα του θίασου Ρ. Ρουγγέρη. Από το 1940 εμφανίστηκε πολλές φορές ως θιασάρχης και πρωταγωνίστησε σε οπερέτες, κωμωδίες και επιθεωρήσεις. Ραράλληλα με τη μακρόχρονη σταδιοδρομία του ως ηθοποιός, εργάστηκε και ως συγγραφέας (έχει γράψει πέντε θεατρικά έργα και περί τα διακόσια νούμερα σε επιθεωρήσεις). Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1958 στις ταινίες Ο Μιμίκος και η Μαίρη και η Κυρά Μας η Μαμή. Από τότε έγινε ένα από τα βασικά πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου, αφού τον συναντάμε σε δεύτερους και πρώτους ρόλους, σε 112 ταινίες. Το 1972 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση στη σειρά “Μπολσόϊ Ιβάν και Μπιγκ Τζων”, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό με τη συμμετοχή του στο σήριαλ “Μεθοριακός Σταθμός”. Πέθανε στις 14 Νοεμβρίου1984

Αντιγόνη Βαλάκου

Εικόνα
Γεννημένη στην Καβάλα το 1930, η Αντιγόνη Βαλάκου εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα σε ηλικία 16 ετών.

Το πάθος της για την υποκριτική ήταν τόσο μεγάλο που κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων τάξεων του εξατάξιου Γυμνασίου, φοίτησε παράλληλα και στο «Θεατρικό Σπουδαστήριο» του Βασίλη Ρώτα. Ταυτόχρονα εμφανίζεται στη σκηνή με το θίασο του «Ρεαλιστικού Θεάτρου» του Αιμίλιου Βεάκη (1946) στο έργο Νυφιάτικο τραγούδι του Νότη Περγιάλη ως Τριανταφυλλιά.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το θίασο της Κατερίνας και αργότερα με το θίασο Μανωλίδου-Αρώνη-Χατζίσκου (1951 - 1952) όπου και διακρίθηκε ως "ενζενί".

Τα επόμενα χρόνια προσλήφθηκε από το Εθνικό Θέατρο στο οποίο και υποδύθηκε πρωτεύοντες ρόλους στο Χειμωνιάτικο παραμύθι του Σαίξπηρ, στοΔρόμο του ποταμού του Μόργκαν, στο 'Ανθρωπος του διαβόλου του Μπέρναρντ Σο και στην Κολόμπ του Ανούιγ.

Το 1955, συνεργαζόμενη με το Θέατρο Εθνικού Κήπου, υποδύθηκε την Οφηλία στον 'Αμλετ του Σαίξπηρ.

Επανεμφανιζόμενη στο Εθ…

Μπέτυ Βαλάση

Εικόνα
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1937 και έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά «Λωξάνδρα».

Με αμέτρητες επιτυχίες στο θέατρο στο πλευρό πάρα πολύ γνωστών ονομάτων αλλά και εξίσου καλές δουλειές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η Μπέτυ Βαλάση είχε και έχει μια ζωή και μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί.

Παντρεύτηκε τον Τίτο Βανδή, τον οποίο λάτρευε, αλλά έχασε εδώ και αρκετά χρόνια.

Φιλμογραφία.


Ηδονή και Πάθος (1960) Ηθοποιός
Ανοιχτη Επιστολη (1968)
Θα Μπορούσαμε να Κάνουμε Κάτι Εμείς (1972)
Ο Προεστός του Χωριού (1973) [Μαργαρώ]
Αστερισμός της παρθένου (1973) [Λουκία]
Οι Κυνηγοί (1977) [η Γυναίκα του ξενοδόχου]
1922 (1978)
Κραυγή Γυναικών (1978) [Μάργκαρετ]
Κραυγή γυναικών / A dream of passion (1978)
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982) [Αγγέλα Χρυσαφάκη]
Ρένα τα ρέστα σου!. (1985) [Μπέτυ Πιπιλή]
Μια Τόσο Μακρινή Απουσία (1985)
Γλυκιά Πατρίδα (1986) [Σάρα]
Αγάπη στα 16 (2004) [γιαγιά]
Χαιρέτα μας τον Πλάτανο (2004) [Ευαγγελία]


Σειρές.


7 θανάσιμες πεθερές 2010 Mega
Έξωση 1987 ΕΤ2
Ερασι…

Χρήστος Ευθυμίου

Εικόνα
Γεννημένος στην Αθήνα το 1954, ο Χρήστος Ευθυμίου φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ξεκινώντας την πορεία του από το "Απλό Θέατρο" του Αντώνη Αντύπα.

Πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, από την "Πορνογραφία" του Μάνου Χατζιδάκι, την "Οπερα της Πεντάρας" σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν και τη "Λυσιστράτη" με τον Λάκη Λαζόπουλο έως το "Ενα Καπέλο από Ψάθα Ιταλίας" του Λαμπίς πλάι στον Χάρη Ρώμα, που υπήρξε και η τελευταία εμφάνισή του στη σκηνή, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Ο Χρήστος Ευθυμίου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και αγαπήθηκε σε κωμικούς ρόλους, κυρίως μέσα από την τηλεόραση και ειδικότερα από τη σειρά του Λάκη Λαζόπουλου στο ΜEGA "Δέκα Μικροί Μήτσοι".



Έπαιξε σε πολλές ακόμη τηλεοπτικές σειρές, όπως ο "Κακός Βεζύρης" και το "Κόκκινο Δωμάτιο", αλλά και στις ταινίες "Safe Sex", "Ριζότο" και "Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο".

"Έφυγε", ξημε…

Γιάννης Καλαμίτσης

Εικόνα
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά, αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή  με τίτλο "Πρωινές χειρηλασίες" με μεγάλη ακροαματικότητα.
Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχει γράψει πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου (Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, Θα σ' αγαπώ, Χώμα Ελληνικό κτλ). Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης). Aφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 3/11/13 μετά από πολύμηνη νοσηλεία του στο "Σισμανόγλειο"…