Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από 2013

Σοφοκλής Πέππας

Εικόνα
Ο Σοφοκλής Πέππας, είχε διακριτή παρουσία  στο θέατρο, όπου, μεταξύ άλλων είχε εμφανιστεί στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο στους Πέρσες (1999), στον ρόλο του Δαρείου, και στην Αντιγόνη (2002), σε αυτόν του Κρέοντα

Στην τηλεόραση, όπου έλαβε μέρος σε σειρές όπως το Λούνα παρκ, η ΛωξάντραΆφρικα, και αίθουσα του θρόνου.

Στον κινηματογράφο (Η σκόνη που πέφτει, Ένα γελαστό απόγευμα, Το τραγούδι της επιστροφής, Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου, Τεριρέμ και Έναστρος θόλος, μεταξύ άλλων).

Η χαρακτηριστική φωνή του του έδωσε μια θέση στις καρδιές των παιδιών, αφού είχε χαρίσει στον Μπαμπαστρούμφ της δημοφιλούς παιδικής σειράς Στρουμφάκια το δικό του ξεχωριστό ύφος.

Ο Σοφοκλής Πέππας υπήρξε ένας αθόρυβος αλλά ακούραστος εργάτης του ελληνικού θεάτρου. Στη μακρόχρονη διαδρομή του κέρδισε με τη χαμηλόφωνη αλλά ουσιαστική παρουσία του, το ήθος του και την ευγένεια του χαρακτήρα του, τον σεβασμό και την εκτίμηση τόσο των συναδέλφων του όσο και του κοινού"του.

Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο…

Νικήτας Πλατής

Εικόνα
Γεννήθηκε στην Αμοργό το 1912. Ηθοποιός της σκηνής από το 1932 έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το μουσικό έργο Ριρίκα του θίασου Ρ. Ρουγγέρη. Από το 1940 εμφανίστηκε πολλές φορές ως θιασάρχης και πρωταγωνίστησε σε οπερέτες, κωμωδίες και επιθεωρήσεις. Ραράλληλα με τη μακρόχρονη σταδιοδρομία του ως ηθοποιός, εργάστηκε και ως συγγραφέας (έχει γράψει πέντε θεατρικά έργα και περί τα διακόσια νούμερα σε επιθεωρήσεις). Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1958 στις ταινίες Ο Μιμίκος και η Μαίρη και η Κυρά Μας η Μαμή. Από τότε έγινε ένα από τα βασικά πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου, αφού τον συναντάμε σε δεύτερους και πρώτους ρόλους, σε 112 ταινίες. Το 1972 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση στη σειρά “Μπολσόϊ Ιβάν και Μπιγκ Τζων”, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό με τη συμμετοχή του στο σήριαλ “Μεθοριακός Σταθμός”. Πέθανε στις 14 Νοεμβρίου1984

Αντιγόνη Βαλάκου

Εικόνα
Γεννημένη στην Καβάλα το 1930, η Αντιγόνη Βαλάκου εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα σε ηλικία 16 ετών.

Το πάθος της για την υποκριτική ήταν τόσο μεγάλο που κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων τάξεων του εξατάξιου Γυμνασίου, φοίτησε παράλληλα και στο «Θεατρικό Σπουδαστήριο» του Βασίλη Ρώτα. Ταυτόχρονα εμφανίζεται στη σκηνή με το θίασο του «Ρεαλιστικού Θεάτρου» του Αιμίλιου Βεάκη (1946) στο έργο Νυφιάτικο τραγούδι του Νότη Περγιάλη ως Τριανταφυλλιά.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το θίασο της Κατερίνας και αργότερα με το θίασο Μανωλίδου-Αρώνη-Χατζίσκου (1951 - 1952) όπου και διακρίθηκε ως "ενζενί".

Τα επόμενα χρόνια προσλήφθηκε από το Εθνικό Θέατρο στο οποίο και υποδύθηκε πρωτεύοντες ρόλους στο Χειμωνιάτικο παραμύθι του Σαίξπηρ, στοΔρόμο του ποταμού του Μόργκαν, στο 'Ανθρωπος του διαβόλου του Μπέρναρντ Σο και στην Κολόμπ του Ανούιγ.

Το 1955, συνεργαζόμενη με το Θέατρο Εθνικού Κήπου, υποδύθηκε την Οφηλία στον 'Αμλετ του Σαίξπηρ.

Επανεμφανιζόμενη στο Εθ…

Μπέτυ Βαλάση

Εικόνα
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1937 και έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά «Λωξάνδρα».

Με αμέτρητες επιτυχίες στο θέατρο στο πλευρό πάρα πολύ γνωστών ονομάτων αλλά και εξίσου καλές δουλειές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η Μπέτυ Βαλάση είχε και έχει μια ζωή και μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί.

Παντρεύτηκε τον Τίτο Βανδή, τον οποίο λάτρευε, αλλά έχασε εδώ και αρκετά χρόνια.

Φιλμογραφία.


Ηδονή και Πάθος (1960) Ηθοποιός
Ανοιχτη Επιστολη (1968)
Θα Μπορούσαμε να Κάνουμε Κάτι Εμείς (1972)
Ο Προεστός του Χωριού (1973) [Μαργαρώ]
Αστερισμός της παρθένου (1973) [Λουκία]
Οι Κυνηγοί (1977) [η Γυναίκα του ξενοδόχου]
1922 (1978)
Κραυγή Γυναικών (1978) [Μάργκαρετ]
Κραυγή γυναικών / A dream of passion (1978)
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982) [Αγγέλα Χρυσαφάκη]
Ρένα τα ρέστα σου!. (1985) [Μπέτυ Πιπιλή]
Μια Τόσο Μακρινή Απουσία (1985)
Γλυκιά Πατρίδα (1986) [Σάρα]
Αγάπη στα 16 (2004) [γιαγιά]
Χαιρέτα μας τον Πλάτανο (2004) [Ευαγγελία]


Σειρές.


7 θανάσιμες πεθερές 2010 Mega
Έξωση 1987 ΕΤ2
Ερασι…

Χρήστος Ευθυμίου

Εικόνα
Γεννημένος στην Αθήνα το 1954, ο Χρήστος Ευθυμίου φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ξεκινώντας την πορεία του από το "Απλό Θέατρο" του Αντώνη Αντύπα.

Πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, από την "Πορνογραφία" του Μάνου Χατζιδάκι, την "Οπερα της Πεντάρας" σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν και τη "Λυσιστράτη" με τον Λάκη Λαζόπουλο έως το "Ενα Καπέλο από Ψάθα Ιταλίας" του Λαμπίς πλάι στον Χάρη Ρώμα, που υπήρξε και η τελευταία εμφάνισή του στη σκηνή, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Ο Χρήστος Ευθυμίου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και αγαπήθηκε σε κωμικούς ρόλους, κυρίως μέσα από την τηλεόραση και ειδικότερα από τη σειρά του Λάκη Λαζόπουλου στο ΜEGA "Δέκα Μικροί Μήτσοι".



Έπαιξε σε πολλές ακόμη τηλεοπτικές σειρές, όπως ο "Κακός Βεζύρης" και το "Κόκκινο Δωμάτιο", αλλά και στις ταινίες "Safe Sex", "Ριζότο" και "Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο".

"Έφυγε", ξημε…

Γιάννης Καλαμίτσης

Εικόνα
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά, αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή  με τίτλο "Πρωινές χειρηλασίες" με μεγάλη ακροαματικότητα.
Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχει γράψει πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου (Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, Θα σ' αγαπώ, Χώμα Ελληνικό κτλ). Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης). Aφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 3/11/13 μετά από πολύμηνη νοσηλεία του στο "Σισμανόγλειο"…

Πόλυ Πάνου

Εικόνα
Η Πόλυ Πάνου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, όμως μεγάλωσε στην Πάτρα. Το πραγματικό της όνομα είναι Πολυτίμη Μπίθα.

Μπήκε στη δισκογραφία με το «Πήρα τη στράτα την κακιά» (1952) του Μπιθικώτση. Συνέχισε με το «Να πας να πεις της μάνας μου» του Ζαμπέτα- Τσάντα (1956) και «Τα αδέλφια δε χωρίζουνε», «Τα λιμάνια», «Το δαχτυλίδι», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Ένα σφάλμα έκανα», «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη», «Ο κόσμος όλος με κατακρίνει και άλλα».

Η τραγουδίστρια που λατρεύτηκε, ενώ το τραγούδι της «Τι σου' κανα και πίνεις» έχει γίνει σύμβολο μιας εποχής- εδώ και τρία χρόνια έπασχε από σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων που της προκαλούσε μεγάλη δυσκολία τόσο στην αναπνοή όσο και στην ομιλία.

Tους τελευταίους μήνες ταλαιπωρούνταν από αποφρακτική πνευμονοπάθεια και ανέπνεε με συσκευή οξυγόνου. Στο πλευρό της τραγουδίστριας βρίσκονταν καθημερινά οι στενοί της συγγενείς και φίλοι.

Η καλλιτέχνης έπασχε από καρκίνο και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙ…

Μιχάλης Γιαννάτος

Εικόνα
Ο Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.

H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι» του Γιώργου Ζερβουλάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Μάνο Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».

Συμμετείχε σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».

Ο Μιχάλης Γιαννάτος μιλούσε πέντε γλώσσες και συμμετείχε στις περισσότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Έπαιξε, επίσης, στην «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και σε περίπου 100 τηλεοπτικές σειρές.

Πέθανε18 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκος Μαμαγκάκης

Εικόνα
Ο Νίκος Μαμαγκάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1929. Καταγόταν από οικογένεια λαϊκών μουσικών (μεταξύ των οποίων και ο «θρυλικός» λυράρης Ανδρέας Ροδινός).

 Ξεκίνησε τις σπουδές του από το Ωδείο Αθηνών με καθηγητές στα θεωρητικά τους Μ. Κουτούγκο, Α. Ευαγγελάτο, Μ. Βάρβογλη και Επ. Φασιανό και εν συνεχεία από το 1957 μαθήτευσε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή του Μονάχου δίπλα στους Καρλ Ορφ και Γκέντσμερ.

Μετά από παραμονή οκτώ ετών στην Ευρώπη, επέστρεψε οριστικά στην Αθήνα το 1965. Το 1962 πήρε το Β' βραβείο του μουσικού διαγωνισμού «Μάνος Χατζιδάκις» του ΑΤΙ, με τον «Μονόλογο» για σόλο τσέλο (ερμηνευτής ο Σωτήρης Ταχιάτης).

Δύο χρόνια αργότερα τιμήθηκε με το βραβείο μουσικής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη μουσική του στην ταινία «Μονεμβασιά» του Γιώργου Σαρρή και το 1968 απέσπασε το βραβείο των κριτικών του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη μουσική του στην ταινία «Παρένθεση» του Τ. Κανελλόπουλου.

Οι αρχικές του αναζητήσεις αφορούσαν στην ανανέωση του ηχοχρώματος και τι…

Ανδρέας Ντούζος

Εικόνα
Ο Ανδρέας Ντούζος σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936.  Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του '60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής.  Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού.  Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.
Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε.  Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν".  Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001). Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. 30/4/13

Γιώργος Λεούσης

Εικόνα
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1984. Σε ηλικία 5 ετών ασχολήθηκε με τη μουσική παρακολουθώντας μαθήματα αρμονίου και μουσικής θεωρίας στο Ωδείο Κερκύρας.

Σε ηλικία 17 ετών παίρνει πτυχίο στα ανώτερα θεωρητικά και στο πιάνο. Στη συνέχεια εισάγεται στο Α.Τ.Ε.Ι. Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων όπου σπούδασε Ηχοληψία – Μουσική παραγωγή και αποφοίτησε το 2006.

Έχει εργαστεί σε αρκετά studio ηχογραφήσεων δίπλα σε καταξιωμένα άτομα του χώρου, αλλά και σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Παράλληλα γράφει μουσική και στίχους. Το 2009 έγραψε τη μουσική για δύο έργα του Ντάριο Φο «Μόνος στο σπίτι» και «Ένα λεύτερο ζευγάρι» σε σκηνοθεσία του κερκυραίου Σ.Χονδρογιάννη. Το 2010 παρουσίασε σε συνεργασία με το Δη.Πε.Θε. Κέρκυρας συναυλία αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καββαδία. Από το 2011 είναι μέλος του μουσικού σχήματος «Μικρόκοσμοι». Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Κέρκυρας παρουσιάζοντας δική του μουσική καθώς και διασκευές γνωστών κ…

Ζωζώ Σαπουντζάκη

Εικόνα
Η Ζωζώ Σαπουντζάκη γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1933 στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από πολύ μικρή, το 1946, με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη " Το Αγρίμι " μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω.

Η Βάσω σταμάτησε νωρίς από το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, η Ζωζώ συνέχισε από 'κει και ύστερα μια θεατρική και κινηματογραφική καριέρα.

Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως "η βασίλισσα της νύχτας".


Έχει συμμετάσχει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.


Συμμετοχές.
Η Φωνή (2001)
Οι μικρομεσαίοι (1993)
Της Ελλάδος τα παιδιά (1993)
 Οι Τρεις Χάριτες (1990)
Εθνική Παπάδων (1984)
Βραδιά επιθεώρησης (1984)
The Greek Tycoon (1978)
Ο Πατούχας (1972)
Ο Καμαριέρης της Μπουζουξούς (1971)
Ο Άνθρωπός της καρπαζιάς (1969)
Το θύμα (1969)
Ο Ψεύτης (1968)
Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ (1966)
Νύχτες στο Μιραμάρε (1960)
Ο Λεφτάς (1958)
Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953)

Ειρήνη Κουμαριανού

Εικόνα
Γεννημένη στο Γαλάτσι το 1930, φοίτησε στο Ελληνικό Ωδείο για να ξεκινήσει την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του ΄50.

Χαρακτηριστική φυσιογνωμία της μεγάλης, κυρίως, οθόνης, συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Επαιξε, μεταξύ άλλων, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη και τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Ξεχωρίζουν οι ταινίες “Ιστορία μιας ζωής", "Κορίτσια για φίλημα", "Δάκρυα για την Ηλέκτρα", "Πολύ αργά για δάκρυα", "Καπετάν φάντης μπαστούνι", "Η νεράιδα και το παλικάρι", "Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης", "Κρίμα το μπόι σου", "Ο κατεργάρης", "Η εφοπλιστίνα", "Η Μαρία της σιωπής", "Στον αστερισμό της παρθένου" καθώς και στον «Ξαφνικό έρωτα», τις «Ησυχες μέρες του Αυγούστου» και το πρόσφατο «Ετερον ήμισυ». Είχε επίσης πάρει μέρος σε ραδιοφωνικά "Θέατρα της Δευτέρας".
Στην τηλεόραση, πριν τη μεγάλη επιτυχία του «Παρά πέντε», η Ειρήνη Κ…

Παύλος Μάτεσις

Εικόνα
Ο Παύλος Μάτεσις γεννήθηκε το 1933 στο χωριό Δίβρη, της Ηλείας. Μέχρι τα 19 του έζησε σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

Σπούδασε θέατρο (πτυχίο ηθοποιού), μουσική (πτυχίο βιολιού), ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά). Δίδαξε υποκριτική (1963-64) στη σχολή Σταυράκου. Διετέλεσε βοηθός – δραματουργός στο Εθνικό Θέατρο (1971-1973).

Έγραψε και σκηνοθέτησε δύο τηλεοπτικές σειρές (ΥΕΝΕΔ 1974-6) και έχει γράψει κείμενα για FLOOR SHOW. Η πρώτη παρουσία του στα ελληνικά γράμματα ήταν το 1967 με το θεατρικό έργο «Η Τελετή» (θέατρο Ν. Ιωνίας 1967 και Εθνικό Θέατρο 1969).

Διηγούμενος τις πρώτες «θεατρικές» του αναμνήσεις, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο Παύλος Μάτεσις αναφέρει: «Στα Καλάβρυτα, τρίχρονο ή τετράχρονο αγοράκι, είδα ένα βράδυ να αναδύεται από το παράθυρο απέναντι από το κρεβάτι μου μία γυναικεία μορφή. Δεν ήταν αγριωπή, δεν ήταν γλυκιά. Ήταν σκεφτική και αυστηρή, με τα μαλλιά τραβηγμένα πίσω. Μπορεί να “ταν όνειρο, μπορεί παραίσθηση. Τι σημασία έχει;». «Θεωρ…

Άννα Bαγενά

Εικόνα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου». Επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Κυριότεροι σταθμοί στη ζωή και την εργασία της στο θέατρο: 1972 : Πρωταγωνίστησε στην ταινία «Το Προξενιό της Άννας» του Παντελή Βούλγαρη, οπού πήρε το βραβείο ερμηνείας Α’ Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Γνωριμία της με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη. 1975 :΄Ιδρυση του Θεσσαλικού Θεάτρου με δική της πρωτοβουλία και συμμετοχή των Κώστα Τσιάνου, Γιώργου Ζιάκα, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Διαγόρα Χρονόπουλου, Σπύρου Κολοκοτρώνη κ.α

1978 : Εκλογή της στον Δήμο Λάρισας σαν δημοτική σύμβουλος. 1983: Επιστρέφει στην Αθήνα αφού από το 1975 διευθύνει συνεχώς το Θεσσαλικό Θέατρο δημιουργώντας ουσιαστικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα συνεργατών και φίλων το μοντέλο της θεατρικής αποκέντρωσης και τον οδηγό για την ίδρυση των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗΠΕΘΕ) 1983-1993: Δημιουργεί…

Κώστας Βουτσάς

Εικόνα
Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στον Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Τριανταφυλλίδη «Μακεδονικό Ωδείο» της Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε το 1952. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην σκηνή ήταν το 1953 στο «Στρατιωτικό Θέατρο Θες/νίκης» με το έργο «Άνθος του Γιαλού». Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται» όπου εμφανίστηκε ως κομπάρσος.

Στην Αθήνα ήλθε για μόνιμη εγκατάσταση το 1958 ύστερα από προτροπή της πρωταγωνίστριας του μουσικού θεάτρου Καλής Καλό. Μαζί της εμφανίστηκε στην επιθεώρηση «Πάρε Κόσμε» στο θέατρο «Περοκέ» (1958).

Την επόμενη σεζόν εντάχτηκε στο δυναμικό του θεάτρου «Ακροπόλ» όπου εμφανίστηκε σε επιτυχημένες επιθεωρήσεις.

Στον κινηματογράφο συνέχισε τις εμφανίσεις παίζοντας αρχικά σε δεύτερους ρόλους, όπως στις ταινίες «Η κυρά μας η μαμή(1958)», «Το αγόρι που αγαπώ(1960)», «Η Αλίκη στο ναυτικό(1961)» κ.α..

Ξεχώρισε το 1961 στην ταινία του Γ. Δαλιανίδη «Ο Κατήφορος» και από …