ΑΛΟΥΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ & 4 ΕΠΟΧΕΣ

0 Γιώργος Αλουπογιάννης ασχολήθηκε με τη μουσική από τα μαθητικά του χρόνια, σχηματίζοντας διάφορα γκρουπάκια και παίζοντας σε κλαμπ της Αθήνας.

To 1996 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο "Σταυρό του Νότου", το γνωστό στέκι του Ν. Κόσμου. Εκεί συναντιέται με τους υπόλοιπους μουσικούς που αρ-γότερα θα σχηματίσουν το γκρουπ "4 Εποχές". Με τις 4 Εποχές διασκευάζουν το τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού "Σκλάβος σου για πάντα" συμμετέχοντας στον δίσκο "Στον Βαγγέλη με αγάπη" (1998) ενώ τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς ο Γ. Αλουπογιάννης συμμετέχει στον δίσκο "Σταυρός του Νότου - LIVE".

0 πρώτος δίσκος τους κυκλοφορεί το 1999 με τίτλο "Τέσσερις Εποχές" και κάνουν αίσθηση με τα τραγούδια "Τελευταίο δέντρο, Φταίνε οι γυναίκες, Πίσω από την πόρτα, Κάπου θα με δεις".

Τον Σεπτέμβριο του 2000 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο "Τα πιο μεγάλα πράγματα τα έζησα μικρός". 0 Γιώργος Αλουπογιάννης συμμετέχει επίσης στο soundtrack της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου "Πίσω πόρτα", σε μουσική Μάριου Στρόφαλη και ερμηνευτή του ομότιτλου τραγουδιού τον Χρήστο θηβαίο, τραγουδώντας το πασίγνωστο τραγούδι των Zombies "She's not there".

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ο Γ. Αλουπογιάννης ξαναμπαίνει στο στούντιο τον Νοέμβριο του 2002 για να ηχογραφήσει τα καινούρια του τραγούδια. Παράλληλα από αρχές Οκτωβρίου εμφανίζεται μαζί με τις 4 Εποχές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο "Σταυρό του Νότου" ενώ την ίδια εποχή εμφανίζεται στην "Έξοδο Κινδύνου" μαζί με την Αλέκα Κανελλίδου και την Ηρώ.

Τον Απρίλιο του 2003 κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος με τίτλο "Μια φάση περνάω κι εγώ μην το κάνουμε θέμα". Δώδεκα καινούρια τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους Ισαάκ Σούση, Δημήτρη Κοτάκου και δικούς του.

Οι ζωντανές εμφανίσεις συνεχίζονται, μεταξύ αυτών μια περιοδεία στα πανεπιστήμια της Αθήνας και του Πειραιά τον Νοέμβριο καθώς και το άνοιγμα των συναυλιών του Jay Jay Johanson (24/10) και των Cardigans (15/11) στην Αθήνα. Από τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται μαζί με τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Δημήτρη Κοργιαλά στο Συρμό σ' ένα πρόγραμμα που σημειώνει τεράστια επιτυχία. Τη σεζόν 2004-2005 εμφανίζεται στο Μωβ δίπλα στον Στέλιο Ρόκκο ενώ ετοιμάζει το νέο του cd.

Το καλοκαίρι του 2008, ο Γιώργος Αλουπογιάννης επιστρέφει με το νέο του album "Πρόσεχε", δεκατρία καινούρια τραγούδια, στα οποία υπογράφει τη μουσική και τους στίχους.

Έχει πτυχίο στο Παιδαγωγικό.

Οι 4 Εποχές είναι:
Γιώργος Αλουπογιάννης: φωνή
Δημήτρης Κοτάκος: κρουστά
Φίλιππος Γέμελας: keyboards, πιάνο, ακορντεόν
Βασιλική Ευαγγελάτου: τσέλο
Αντώνης Λοϊζίδης: μπάσο
Κώστας Μίχαλος: ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες
Γιάννης Χαραλαμπίδης: τύμπανα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου