ΓΙΣΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι. Σπουδές κλασικής κιθάρας και θεωρητικών. Μαθήματα φωνητικής με τον Γιώργο Σαμαρτζή και συμμετοχή στο «Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης» του Σπύρου Σακκά. Το 1989 γνωρίζει το Μάνο Χατζιδάκι που τον πρωτοπαρουσιάζει τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους στη συναυλία του «Σείριου» στο θέατρο Παλάς.

Από το 1989 έως το 1993 συμμετείχε σε όλες τις συναυλίες του συνθέτη, τραγουδώντας υπό τη διεύθυνσή του. Συμμετείχε, επίσης σε όλες τις συναυλίες του «Σείριου».

Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο, σε προγράμματα όπως «Αφιέρωμα στους Beatles», «Μπαλάντες», «Τραγούδια του Αιγαίου», με το «Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις», με τη «Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου», με σημαντικούς ερμηνευτές, όπως Μαρία Φαραντούρη, Νένα Βενετσάνου, Ηλία Λιούγκο, Γ.Ανδρεάτο, Ε. Πασπαλά, σε ρεσιτάλ με τη Ντόρα Μπακοπούλου, όπως και με τους Μίλτο Λογιάδη – Σαβίνα Γιαννάτου.

Έχει επίσης συνεργαστεί με το Σπύρο Σακκά και τη Νατάσσα Ζούκα στη χοροθεατρική παράσταση Τα παραμύθια του κόσμου, με το συγκρότημα Ομαδική Απόδραση ως τραγουδιστής και συνδημιουργός, με το Νότη Μαυρουδή, με το Λουδοβίκο των Ανωγείων, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε αφιέρωμα στον Οδ. Ελύτη με τη Δήμητρα Γαλάνη. Με την Τατιάνα Λύγαρη και το «Τρένο στο Ρουφ» έχει συνεργαστεί στη μουσικοποιητική παράσταση Θέλετε δέντρ’ ανθίσετε, θέλετε μαραθείτε που παίχτηκε στο μουσικό βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου.

Σπουδές τραγουδιού, κλασικής κιθάρας και θεωρητικών. Συμμετοχή στο «Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης» του Σπύρου Σακκά. Το 1989 γνωρίζει τον Μάνο Χατζιδάκι ο οποίος τον πρωτοπαρουσιάζει τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους στη συναυλία του ‘Σείριου’ στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ ερμηνεύοντας τρία ανέκδοτα τραγούδια από τον κινηματογράφο σε στίχους του Άρη Δαβαράκη. Από το 1989 συμμετείχε σε όλες τις συναυλίες του συνθέτη, τραγουδώντας υπό τη διεύθυνση του. έχει συνεργαστεί με: με την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο, σε προγράμματα όπως «Αφιέρωμα στους BEATLES», «Μπαλάντες», «Τραγούδια του Αιγαίου» – με το «Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις» – με την «Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης» – με σημαντικούς τραγουδιστές, όπως Μαρία Φαραντούρη, Μανόλη Μητσιά, Σαββίνα Γιαννάτου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ελλη Πασπαλά, κ.α. – με τον Σπύρο Σακκά και τη Νατάσσα Ζούκα στη χοροθεατρική παράσταση «Τα παραμύθια του κόσμου» – συμμετοχή σε αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύοντας το έργο Μαουτχάουζεν. – «Θέλετε δεντρ’ ανθίσετε, θέλετε μαραθείτε» μουσική παράσταση της Τατιάνας Λύγαρη στη μουσική σκηνή – θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ». – με το συγκρότημα Ομαδική Απόδραση ως συνθέτης και τραγουδιστής. _ με τους: Νότη Μαυρουδή, Λουδοβίκο των Ανωγείων ,Ηλία Λιούγκο, Μιχάλη Τρανουδάκη, Μιχάλη Γρηγορίου. κ.α. _με τραγουδοποιούς και τραγουδιστές της νεότερης γενιάς Στέλιο Μποτονάκη Μαρια Λούκα, (σε αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο), Γιώργη Χριστοδούλου, Μακρινά Ξαδέρφια, Καίτη Κουλιά. κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου