ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας μουσικής και φωνητικής. Παίζει μπουζούκι και μπαγλαμά. Ξεκίνησε το τραγούδι επαγγελματικά το 1985 και από τότε έχει συνεργαστεί με τους: Δήμητρα Γαλάνη, Χάρη Αλεξίου, Χρόνη Αηδονίδη, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, "Παιδιά από την Πάτρα" , Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βαγγέλη Κορακάκη, Πέτρο Ταμπούρη, Αναστασία Μουτσάτσου, Μελίνα Κανά, "Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής", Αλκίνοο Ιωανίδη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό, Κατερίνα Κούκα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή και Παντέλη Θαλασσινό.

Εχει συμμετάσχει στους δίσκους "Λαύριο" του Βαγγέλη Κορακάκη, "Μισμαγιά" σε επιμέλεια του Πέτρου Ταμπούρη, "Οι Βετεράνοι του Ρεμπέτικου", "Η Δήμητρα Γαλάνη στο Χάραμα" μέρος πρώτο και δεύτερο, "Τα Πορφυρά Καμπάγια" και "Χάδια και Καρφιά" των Πέτρου Ταμπούρη και Θοδωρή Γκόνη όπου ήταν ο βασικός ερμηνευτής, "Πασπαρτού" του Λάκη Παπαδόπουλου (Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ), "Παντελώς Χειροποίητα" του Παντελή Αμπαζή και "Αναγέννηση" του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Το "Πικρό Φιλί", ο πρώτος προσωπικός του δίσκος κυκλοφόρησε το 1995 με τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη. Ακολούθησε το "Λόγω Τιμής" σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Το 1997 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος, "Δέκα Χρόνια στου Μπακάκου", σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Θοδωρή Γκόνη.

Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφόρησε ένα CD single με τίτλο "ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ" με συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Παντελή θαλασσινού, του Βαγγέλη Κορακάκη και του ίδιου του Γεράσιμου.

To χειμώνα του '98 για δεύτερη χρονιά τραγουδά στην "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ" της Πλάκας με τον Παντελή θαλασσινό.

Την άνοιξη του 1999 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο "ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" σε μουσική του ίδιου και της Ζωής Τηγανούρια και στίχους του Σταμάτη Μεσημέρη.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2001, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος εμφανίστηκε μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε 5 παραστάσεις αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.

Το Μάρτιο του 2001 με την υπογραφή του Παντελή θαλασσινού σε όλες τις συνθέσεις κυκλοφορεί και το "ΟΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ". Στο δίσκο αυτό τους στίχους υπογράφουν μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες στιχουργούς:
Μ. Ελευθερίου, Μ. Γκανάς, Θ. Γκόνης, Η. Κατσούλης, Β. Βελώνιας, Π. Θαλασσινός, Ε. Πανταζοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου