ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ


Την περίοδο 1998 -1999 πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο με αντικείμενο την ερμηνεία τραγουδιού στο χοροθέατρο «Ροές» υπό την γενική εποπτεία της Σοφίας Σπυράτου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σταμάτης Κραουνάκης με την ιδιότητα του καθηγητή και 17 συμμετέχοντες και μετέπειτα απόφοιτους του σεμιναρίου, παρουσίασαν στην σκηνή του χοροθεάτρου «Ροές» το έργο «ΠΙΑΝΟ, ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ».

Η Σπείρα Σπείρα το 2000 συστήνεται Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και από τότε μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει οκτώ μουσικά έργα, 3 καλοκαιρινές παραστάσεις, 3 παραστάσεις για one woman show, με τη Δήμητρα Παπίου τις δύο φορές και με τη Μελίνα Τανάγρη, ενώ έχει συμμετάσχει σε οκτώ δισκογραφικές δουλειές.

Μια ομάδα πρωτοπόρος, που σχεδόν δωδέκα χρόνια τώρα αναταράσσει τα νερά της ελληνικής μουσικοθεατρικής σκηνής, χτίζοντας προηγούμενο, αποκτώντας μιμητές και δημιουργώντας σχολή.

Μια σκληροπυρηνική ομάδα, που αποτελεί παρακαταθήκη για όσα παιδιά περάσουν από τους κόλπους της, μια ομάδα σχολείο, με έναν δάσκαλο που δε χαρίζεται, και «φτιάχνει» καλλιτέχνες με κεφαλαίο Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου