ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ


Ήταν το 1978, όταν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ ο Γιάννης Μαρκόπουλος άκουσε τυχαία την Γιούλη Τσίρου να τραγουδά δημοτικά τραγούδια. Αυτό ήταν αρκετό για να την καλέσει ένα χρόνο αργότερα στο studio που έγραφε με τον Γιώργο Νταλάρα τον δίσκο «Σεργιάνι στον κόσμο».

Εκεί, εκτός από φωνητικά, της ανέθεσε να τραγουδήσει ένα τραγούδι του, τον "Μαυρογένη". Στη συνέχεια συμμετέχει στο σχήμα του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Γιώργου Νταλάρα που παρουσιάζουν το "Σεργιάνι στον κόσμο" στο θέατρο του Λυκαβηττού και στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως το τραγούδι δεν την έχει κερδίσει ακόμα. Συνεχίζει τις σπουδές της στο ΕΜΠ στη σχολή των Πολιτικών Μηχανικών.

Το 1987 εμφανίζεται στο «Επειγόντως», δίπλα στις μεγάλες κυρίες του λαϊκού τραγουδιού Ιωάννα Γεωργακοπούλου και Αννα Χρυσάφη σε ένα πρόγραμμα βασισμένο στο κλασσικό λαϊκό τραγούδι. Από τότε δρομολογείται η σχέση της με το λαϊκό τραγούδι. Ακολουθούν συνεργασίες της σε ζωντανές εμφανίσεις και δίσκους με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιώργο Νταλάρα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Χρήστο Νικολόπουλο, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλη Λιδάκη, Μανώλη Μητσιά, Τα Παιδιά από την Πάτρα, Ρίτα Σακελλαρίου και πολλούς άλλους.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό : Λυκαβηττός με Μαρκόπουλο – Νταλάρα και Μάριο Τόκα – Πάριο, στη Ν. Υόρκη με τη Μαριώ, στην Αυστραλία και στον Καναδά με τον Γ. Νταλάρα. Επίσης, έχει παρουσιάσει δουλειές της σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου