ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΛΙΖΕΤΑ

Η Λιζέτα Καλημέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετά το Λύκειο συνέχισε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από μικρή έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε και αργότερα άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικούς χώρους της πόλης της τραγουδώντας αγαπημένα της τραγούδια.

Εμφανίστηκε δίπλα στον Μανώλη Ρασούλη, τον Νίκο Ξυδάκη, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Νίκο Κυπουργό, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Μανώλη Μητσιά και τη Μελίνα Κανά. Το 1994 κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος σε τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή με γενικό τίτλο "Πνοή του Ανέμου", ο οποίος την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα σαν μια πολλά υποσχόμενη νεανική φωνή. Το 1996 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί" με τραγούδια των Καφέ Αμάν, στον οποίο η Λιζέτα τραγούδησε τα μισά τραγούδια ενώ τα άλλα μισά η ρεμπέτισσα Μαριώ από τη Θεσσαλονίκη. Το 1996 συμμετείχε στον δίσκο «Του Ταξιδιού τα Κίβδηλα» του Μιχάλη Παπαζήση με το τραγούδι «Ήτανε αέρας».

Τον Δεκέμβριο του 1997 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τραγούδια του Μιχάλη Χανιώτη και τίτλο "Ζωή Λαθραία", απ’ όπου ξεχώρισαν τα τραγούδια «Δυόσμος και Κανέλλα» και «Ζωή Λαθραία» ενώ συμμετείχε και στο δίσκο του Λουδοβίκου των Ανωγείων «Πύλη της Άμμου» με το τραγούδι «Σαλώμη». Τον ίδιο χειμώνα εμφανίστηκε στη «Σφεντόνα» μαζί με τον Ορφέα Περίδη. Το 1998 συμμετείχε στο δίσκο του Θωμά Κοροβίνη «Τακίμια» και τον Μάρτιο του 1999 συμμετείχε στο δίσκο του Λουδοβίκου των Ανωγείων «Το Όχι Αποκοιμήθηκε στην Αγκαλιά του Ναι» με τα τραγούδια «Η Χαρτορίχτρα» και «Μάνα και Γιος».

Τον Μάιο του 1999 εμφανίστηκε με τη Μαριώ στο Βερολίνο στην αίθουσα “Haus der Kulturen der Welt” όπου παρουσίασαν τραγούδια των Καφέ Αμάν στο γερμανικό κοινό και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συμμετείχε στις συναυλίες του Λουδοβίκου των Ανωγείων και του Μανώλη Λιδάκη.

Τον Φεβρουάριο του 2000 εμφανίστηκε μαζί με τον Μανώλη Λιδάκη και τον Ανδρέα Καρακότα στην Θεσσαλονίκη ενώ τον Μάρτιο η ίδια παρέα κατηφόρισε στην Αθήνα, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Το καλοκαίρι του 2000 συμμετείχε σε συναυλίες του Λουδοβίκου τον Ανωγείων σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το άλμπουμ «Ο ανθός του τραγουδιού» που περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα τραγούδια που η Λιζέτα έχει ερμηνεύσει, καθώς και ένα καινούριο του Χρ. Τσιαμούλη.


Τον χειμώνα του 2001 εμφανίστηκε μαζί με την Ελένη Βιτάλη στην Αθήνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και συνέχισε μαζί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε συναυλίες στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στους δίσκους «Τα μυστικά του κήπου» του Νίκου Κυπουργού και «Cartoon» της Ομαδικής Απόδρασης. Τον χειμώνα του 2002 εμφανίστηκε μαζί με την Χάρις Αλεξίου στο Cine Κεραμεικός. Το πρόγραμμα ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε CD με τίτλο «Cine Κεραμεικός live» στο οποίο συμμετέχει και η Λιζέτα Καλημέρη. Συμμετείχε επίσης στον δίσκο «Στην ηχώ του έρωτα» του Νότη Μαυρουδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου