ΗΡΩ

Η Ηρώ γεννήθηκε στη Πάτρα, όπου και έζησε μέχρι τα είκοσί της χρόνια. Οι γονείς της αγαπούσαν πολύ τη μουσική και η μητέρα της ήταν καθηγήτρια μουσικής. Έτσι, από μικρή ασχολήθηκε με το πιάνο και πήρε το πτυχίο αρμονίας.

Βέβαια, όλα αυτά με διακοπές, αφού έπρεπε να διαβάζει για το Πανεπιστήμιο. Μπήκε στη Νοσηλευτική. Παρακολουθούσε τη σχολή, όμως δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε κι έτσι αποφάσισε να εκτονωθεί δουλεύοντας πάνω στη μουσική που την αγαπούσε πολύ. Έτσι, άρχισε η βραδινή δουλειά.

Δούλεψε στην Πάτρα τριάμιση χρόνια σε μπουάτ και μαγαζιά με ορχήστρες ελαφράς και ελαφρολαϊκής μουσικής που της ταίριαζαν καλύτερα από τα βαριά λαϊκά και τους χώρους τους. Δεν άργησε να συνειδητοποιήσει πως το τραγούδι την ενδιέφερε επαγγελματικά και μ' αυτή τη σκέψη, έρχεται στην Αθήνα.

Στην Αθήνα, τα πρώτα δύο χρόνια δουλεύει σε ένα μπαρ στο Νέο Ψυχικό, παίζοντας πιάνο, τραγουδώντας ελληνικά και ξένα κομμάτια. Αργότερα σκέφτηκε να φτιάξει μια ορχήστρα επιδιώκοντας να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη δημιουργία ενός προγράμματος με μεγαλύτερες απαιτήσεις. Δούλεψε για πρώτη φορά σε μεγαλύτερο χώρο και τα πήγε πολύ καλά, αφού έτσι συνεχίζει να δουλεύει και τώρα.

Πριν από το πρώτο της δίσκο, συμμετείχε στο δίσκο του Λαρυγγάκη, Άτακτο παιδί, τραγουδώντας δύο πολύ όμορφες μπαλάντες.

Ακολούθησε ο πρώτος της δίσκος με τίτλο Άτιμα Τα Πράγματα.

"Έτσι είμαι εγώ" είναι ο τίτλος του δεύτερου προσωπικού άλμπουμ της Ηρώς, που περιέχει 11 τραγούδια και κυκλοφορεί από τη Virgin Rec. Έχοντας η ίδια γράψει τη μουσική και τους στίχους στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου, δοκιμάζει να ανοίξει ένα νέο δρόμο επαφής και επικοινωνίας, δροσερό και άμεσο. Τα τραγούδια είναι νεανικά και ζωντανά, με έντονο προσωπικό ύφος και η μουσική τους "ρέει" για να συμπληρώσει το δυναμισμό και την αμεσότητα του στίχου.

Τη βοήθησαν πολύ σε αυτό, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, που έγραψε τους στίχους σε κάποια από αυτά και ο Δημήτρης Κοντόπουλος που έγραψε ένα τραγούδι και ενορχήστρωσε όλο το δίσκο. Ο δίσκος περιλαμβάνει και μια διασκευή ενός παλιότερου τραγουδιού, σε μουσική Βλαβιανού και στίχους Πυθαγόρα.

Οι συναυλίες της σε όλη την Ελλάδα την έφεραν ακόμα πιο κοντά στο κοινό που την λατρεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου