ΖΗΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Ο Γιώργος Ζήκας γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1982. Έχουν δισκογραφηθεί 125 τραγούδια του (στίχοι και μουσική).

Ο πρώτος του δίσκος "Με τα φεγγάρια χάνομαι" σε ερμηνεία Ελευθερίας Αρβανιτάκη και Σταύρου Λογαρίδη κυκλοφόρησε το 1985. Ακολουθούν το "Σώπα κι άκουσε" με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γιώργο Νταλάρα το 1987, το "Σβήστα όλα" με τη Μαριώ το 1990, το "Καλώς τους" με τον Γιώργο Νταλάρα το 1994, το "Γουστάρω" με τον Κώστα Μακεδόνα την ίδια χρονιά, το "Μια ζωή στην ίδια τάξη" με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη το 1996, το "Πάμε νότια" με ερμηνευτές τον συνθέτη και τη Σοφία Παπάζογλου το 1998, τα "Υπάρχοντα" (συλλογή) το 2000 και τέλος το "Στο απέναντι το ρεύμα" το 2001 με την Κατερίνα Κούκα.

Τραγούδια του ηχογράφησαν και ερμηνεύουν σε προσωπικούς τους δίσκους ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Νίκος Παπάζογλου, η Λένα Αλκαίου, η Χριστιάνα, η Γιούλη Τσίρου κλπ. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει και ξένοι καλλιτέχνες στο Ισραήλ και στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου