ΖΙΩΓΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Νίκος Ζιώγαλας είναι Έλληνας τραγουδιστής. Γεννήθηκε το 1953 και κατάγεται από τη Φυτεία Ημαθίας, ένα ορεινό χωριό στις πλαγιές του Βερμίου, 15χλμ. ΒΔ από την Βέροια. Μουσικά έχει καταφέρει να συνδυάσει παραδοσιακή μουσική με ήχους rock και ηλεκτρονικούς.

Ο Νίκος Ζιώγαλας από το 1985 που κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος "Το τζάμπο" μέχρι σήμερα, έχει γράψει και ερμηνεύσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της τελευταίας εικοσαετίας.

Μεγάλες επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει ο Νίκος Ζιώγαλας, τραγούδια δικά του αλλά και των Νίκου Πορτοκάλογλου, Μανώλη Φάμελλου σε στίχους Σούλη Λιάκου. Μεταξύ αυτών τα: "Πέρασε η μπόρα" σε ντουέτο με την Αναστασία Μουτσάτσου, "Πάρε με απόψε πάρε με" με τη Γλυκερία, "Βασιλική" με τον Μανώλη Φάμελλο και τους Ποδηλάτες, "Βάλε μου δύσκολα", "Σαν σταρ του σινεμά", "Άγρια τριανταφυλλιά", "Θα σου φανερωθώ", "Της καρδιάς τα πέταλα", "Πόσα μου φύλαγες", κ.ά.

Ο Νίκος Ζιώγαλας είναι ένας από τους πιο σοβαρούς τραγουδοποιούς της "έντεχνης pop/rock", όπως θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη μουσική του. Είναι επίσης ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδιστές, κάτι που έχει κερδίσει με τη σεμνότητα και τη συνέπεια που κινείται στο χώρο.

Χαρακτηριστικό της μουσικής του είναι η ικανότητα να "μπλέκει" παραδοσιακά στοιχεία σε σύγχρονες ηχητικές φόρμες, με αποτελέσματα που τις περισσότερες φορές εντυπωσιάζουν. Τα δείγματα γραφής του μας έχουν δώσει σπουδαία τραγούδια,
αλλά και δυνατές συνεργασίες με άλλους συναδέλφους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου