ΖΑΧΑ ΝΙΝΗ


Τραγουδίστρια και συνθέτις, κόρη του Κώστα Ζαχαρόπουλου. Ξεκίνησε ως "παιδί-θαύμα" από τη του Αττίκ το 1938. Προηγουμένως, την είχε εμφανίσει ο πατέρας της (20.2.1936) σε επίδειξη των μουσικών προσόντων της. Στην πολύχρονη και πολύκροτη καριέρα της ερμήνευσε πολλά τραγούδια (δικά της και ξένα) με εντελώς προσωπικό "στύλ" που έμεινε ανεπανάληπτο.

Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Βαρκελώνης (1963) το τραγούδι της «Μαρία-Μαρία» (σε στίχους Δανάης) ήρθε 5ο. Το 1964, το τραγούδι της «Στην Πάλμα», τραγουδισμένο από την ίδια και τον Τζίμη Μακούλη, πήρε το Γ΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Πάλμας.

Αλλα πασίγνωστα τραγούδια της: "Κοντά στο τζάκι πάλι θά' μαστε αλήθεια", "Εγώ θα σ' αγαπώ και μη σε νοιάζει" (1952), "Χίλια χρόνια μαζί", "Ήρθε το καλοκαίρι", "Ένας ταχυδρόμος μόνη πια χαρά μου", "Φύγε λοιπόν", «Μία προσευχή», "Στων ματιών της τις θάλασσες", "Αύριο", "Ένα φλερτ ήταν αυτό και τίποτ' άλλο", "Mα εγώ αγαπώ μία", «Μη μ’ αγγίζεις, μη», «Δεν είν’ έτσι η αγάπη», «Πού είσαστε φίλοι», «Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόποις», «Μου λείπεις εσύ», κ.λπ.

Δίσκοι LP που περιλαμβάνουν τραγούδια της ερμηνευμένα από άλλες τραγουδίστριες (κυρίως από την Αλέκα Κανελλίδου): «Έλα στο σήμερα» (1977), «Αν ξαναγεννιόμουνα» (1981), «Πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα» (1982), «Αν θα σ’ αγαπήσω» (1983), «Φταίμε» (1991), κ.λπ. Δίσκος με τραγούδια της ερμηνευμένα από την ίδια: «Χθες, σήμερα» (1977).

Δίσκοι στους οποίους συμμετέχει ερμηνεύοντας τραγούδια άλλων τραγουδοποιών: «Ξαναζώντας στη Μάντρα του» (1965), «Η Αθήνα τραγουδά Χατζιδάκι» (1968), «Η Νινή Ζαχά στα ωραιότερα τραγούδια του Αττίκ» (1969), «Μίμης Πλέσσας: Τί να πρωτοθυμηθώ» (1985

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου