ΚΟΚΟΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Ο Σταμάτης Κόκοτας είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς λαϊκούς τραγουδιστές μας.
Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1941 στην Αθήνα.Έχει για σήμα κατατεθέν, τις εξαιρετικά μακριές φαβορίτες του. Λέγεται ότι εταιρία με ξυραφάκια του έδινε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να τις κόψει, αλλά αυτός αρνήθηκε. Μας έχει δώσει αμέτρητες επιτυχίες, τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

Μια καριέρα που ξεκινάει από την δεκαετία του ’60 (Παρίσι 1961) και συμπεριλαμβάνει τραγούδια των μεγαλύτερων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Σπανός, Απόστολος Καλδάρας, Δήμος Μούτσης, Γιώργος Ζαμπέτας, και Νίκος Γκάτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας για ν’ αναφέρουμε μερικούς μόνο από αυτούς..

Στα τραγούδια: Στου Οθωνα τα χρόνια, Πες πως μ’ αντάμωσες, Το θέμα είναι να τη βρω, Ο τρελός, Καλογεράκι, Στου Προφήτη Ηλία, Πειραιώτισσα, Γιέ μου Γιέ μου, Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά, Η Ιστορία του μπεκρή, Στις 16 Μάη μήνα, Δεν το μπορείς, Ονειρο απατηλό, Μια παρένθεσις και μόνο… και τόσα ακόμη!

Επίσης ασχολήθηκε με αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων, ως οδηγός.

Γιος του είναι ο επίσης πετυχημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας...

Ο Σταμάτης Κόκοτας είναι μία από τις μεγαλεs φωνές που γέννησε ποτέ η Ελλάδα. Η τεχνική του άφθαστη ενώ οι ερμηνείες του σε πολλά τραγούδια του Ξαρχάκου, του Καλδάρα, του Μούτση και του Σπανού παραμένουν μέχρι σήμερα αξεπέραστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου