ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ


Διονύσης Θεοδόσης: Η αρρενωπή και ξεχασμένη φωνή

Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1958 και έφυγε για το μεγάλο ταξίδι το 1993 στο Λονδίνο. Η ζωή του και το έργο του έφθασε σε δραματικό τέλος στα 35 του χρόνια, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η δισκογραφική του πορεία ολοκληρώθηκε σε 5 μόλις χρόνια, γεμάτα από συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές.

Η παρουσία του στη δισκογραφία περιορίζεται στα ακόλουθα album. 1.«Όλη τη μουσική μεσ' την αγάπη βάλε» (1984) του Μιχάλη Τερζή, όπου τραγουδά το 'Ρωμαίικο' (κοινός δίσκος σε στίχους του Κ.Παλαμά, δίπλα στους Γ.Νταλάρα, Δ.Γαλάνη και Ελ.Αρβανιτάκη), 2.«Εξοδος κινδύνου» (1984) του Γιάννη Σπανού (κοινός δίσκος με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη) όπου τραγουδά τις μπαλάντες 'Καληνύχτα' και 'Ο έρωτας της Κυριακής', 3.«Τραγούδια για τους φίλους μου» (1986) του Χρήστου Νικολόπουλου όπου τραγουδά την εξαιρετική λαική μπαλάντα 'Έτσι σ'αγάπησα', 4.«Στη Λεωφόρο της Αγάπης» (1987) του Μάριου Τόκα (κοινός δίσκος με Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη) όπου και τραγουδάει τα 'Κι όλο περίμενα', 'Το Τριάνταφυλλο' και τέλος στο 5.«Όσο κρατάει ένας καφές» (1990) του Θάνου Μικρούτσικου, που είναι και μοναδικός προσωπικός του δίσκος.

Συμμετείχε επίσης στις ηχογραφήσεις των παραστάσεων «Σπανός-Χατζηνάσιος: Μουσική Πρόκληση» (1984) και «Θεσσαλονίκη 12 & 5» (1989).


1 σχόλιο:

  1. Στο δίσκο "Όλη τη μουσική μες στην αγάπη βάλε" τραγούδησε και το τραγούδι "Το σπίτι που γεννήθηκα". Στο δίσκο "Έξοδος κινδύνου" τραγούδησε και τα τραγούδια "Τι να πεις τι να πω" και "Ίσως μοιάζω πληγή". Στο δίσκο "Παιχνίδι για δύο" τραγούδησε σε ντουέτο με τη Δήμητρα Γαλάνη το "Για σένα εγώ". Στο δίσκο "Άδεια θρανία" τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι. Συμμετείχε και με φωνητικά σε άλλα τραγούδια των δίσκων της δισκογραφίας του και σε μερικά των δίσκων "Σαριμπιντάμ θα πει τρελαίνομαι" "Η ενδεκάτη εντολή" "Μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς" "Γιώργος Νταλάρας latin".

    ΑπάντησηΔιαγραφή